Nekoliko stotina Rusa glasalo u Beogradu za ruske predsjedničke izbore | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Nekoliko stotina Rusa glasalo u Beogradu za ruske predsjedničke izbore

Izvor: RTRS | Foto: Glasanje u Beogradu za izbore u Rusiji (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) | Datum:17.03.2024.

 

Nekoliko stotina državljana Rusije glasalo je na biračkom mjestu u ruskoj školi u Beogradu za ruske predsjedničke izbore, među njima i ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko.

 


Biračko mjesto biće otvoreno do 20.00 časova.

Već u prvim minutima nakon otvaranja biračkog mjesta, na ulazu se stvorio red od nekoliko stotina građana Rusije koji su željeli da glasaju, a mnogi su stigli i sa djecom, javio je "Sputnjik".

Bocan-Harčenko je izjavio da je najvažnije da u ovom trenutku sve teče mirno i bezbjedno i da ostane tako kako bi ljudi mogli mirno da ostvare svoje biračko pravo.

- Što se tiče bezbjednosnih pitanja, važno je da su srpske vlasti bile izuzetno konstruktivne i prihvatile su sve naše zahteve za pomoć u bezbjednosti, za razliku od mnogih evropskih zemalja - rekao je Bocan-Harčenko.

On je naveo da se, prema spiskovima, očekuje da glasa više od 6.000 birača, ali da misli da će ih biti i mnogo više s obzirom na to koliko se državljana Rusije nalazi u Srbiji.

U Rusiji se održavaju predsjednički izbori - prvi na kojima glasaju i stanovnici novih ruskih regiona Donjecke i Luganske Narodne Republike, Zaporoške i Hersonske oblasti.

Građani biraju između četiri kandidata – osim aktuelnog predsjednika Vladimira Putina, na spisku su i lider desničarske Liberalno-demokratske partije Leonid Slucki, lider komunista Nikolaj Haritonov, kao i Vladislav Davankov koji predstavlja liberalno-centrističku partiju "Novi ljudi".


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: