DSS: Vlada da podnese ostavaku nakon sramote u Njujorku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

DSS: Vlada da podnese ostavaku nakon sramote u Njujorku

Izvor: RTRS | Foto: Podgorica - protestFoto: RTRS | Datum:24.05.2024.

Crnogorska Demokratska srpska stranka ocijenila je da je glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici najveći čin izdaje još od priznanja samoproglašenog Kosova 2008. godine i da Vlada u Podgorici mora da podnese ostavku poslije sramote u Njujorku i "zabijanja noža u leđa braći".
 

U DSS-u smatraju da je Crna Gora morala biti uz Srbiju koja je jedina bila na "optuženičkoj klupi" UN.

- Ovako, veći dio svijeta je bio uz Srbiju i Republiku Srpsku, samo nažalost, braća nisu - poručili su iz DSS.

Iz DSS navode da je 2008. godine prilikom priznanja samoproglašenog Kosova, kao i sada, ogromna većina građana bila je protiv takve odluke.

- Ali, takva demokratija nije interesovala ondašnji Đukanovićev režim, kao ni sadašnju vlast koja je tu na krilima "genocidnog" srpskog naroda i njegovih litija - navodi se u saopštenju.

Crnogorska vlast prevazišla i Đukanovića u srozavanju časti

Savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji saopštio je da se ograđuje od postupka predstavnika Vlade Crne Gore u UN i glasanja za rezoluciju o Srebrenici, navodeći da su u srozavanju crnogorske časti i obraza prevazišli čak i Mila Đukanovića.

Iz Saveta su naveli da premijer Crne Gore Milojko Spajić treba da zna da Crna Gora nije dugme na reveru moćnika, pa da se ponaša u skladu s njihovim zamislima, nego je više od šest vijekova bila najtvrđi grudobran slobode, časti i poštenja u cijeloj Evropi.

- Kao praunuk vojvode Đoka Malovića koji je svoje kosti, čojstvo i junaštvo i junaštvo mnogih drugih Drobnjaka, zajedno sa ostalim čestitim Crnogorcima, uzidao u temelje nezavisne i slobodne Crne Gore, javno vam kažem da me je sramota što ste obrukali Crnu Goru, kao malo ko prije vas. U srozavanju crnogorske časti i obraza prevazišli ste čak i Mila Đukanovića, a to je, složićemo se, bio gotovo nemoguć poduhvat - naveo je predsjednik Savjeta crnogorske nacionalne manjine Dragoljub Malović.

On je istakao da crnogorski narod ima mudru izreku da ničija ne gori do zore.

- Moji Drobnjaci su govorili "Svaka je sila od vijeka, samo je čojstvo bez vijeka". Proći će i vaše. Crna Gora će ponovo postati slobodna. I čast i ponos će joj ponovo biti važniji od donacija iz evropskih, ili američkih fondova. I, tada, kad se ponovo posveti vrijednostima koje ne mogu da se izmjere parama i materijalnim bogatsvima, shvatiće da nema bližeg, pouzdanijeg niti boljeg prijatelja od bratske Srbije, snažnijeg i važnijeg saveznika od istine i pravde - naglasio je Malović.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: