Građani BiH bi u Makedoniju uskoro mogli putovati samo sa ličnom kartom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Građani BiH bi u Makedoniju uskoro mogli putovati samo sa ličnom kartom

Izvor: klix.ba | Foto: Ilustracija | Datum:29.03.2017.

Savjet ministara BiH je utvrdilo Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o uslovima putovanja državljana dviju zemalja.

Rezultat slika za lična dokumenta

Sporazum omogućava državljanima BiH i Makedonije međusobni bezvizni režim do 90 dana u periodu od šest mjeseci, uz važeće putne dokumente ili važeću biometrijsku ličnu kartu na svim graničnim prelazima za međunarodni saobraćaj.

Građani dvije zemlje koji namjeravaju ostati duže od 90 dana na teritoriji jedne od država regulišu svoj boravak u skladu s njenim zakonodavstvom.

Prijedlog osnova biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika ovog sporazuma predložen je ministar inostranih poslova.

Građani Bosne i Hercegovine sa ličnom kartom u ovom trenutku mogu putovati samo u Srbiju i Crnu Goru. Isti režim važio je i za Hrvatsku dok ta susjedna država nije postala članica Evropske unije.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: