Srbija: Pri kraju pripreme za inuguraciju Vučića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Srbija: Pri kraju pripreme za inuguraciju Vučića

Izvor: RTS | Foto: alo.rs | Datum:20.06.2017.

Dolazak na inauguraciju predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića potvrdio je veliki broj zvaničnika, piše "Politika". Svečanost u Palati "Srbija" biće putovanje kroz srpsku istoriju, podsjećanje na ono najznačajnije po čemu je Srbija zadužila svijet.

Palata Srbije (foto: alo.rs) -

kako saznaje beogradska "Politika", pripreme za inauguraciju se privode kraju, ali se još drže u potpunoj tajnosti. Ipak, "Politika" saznaje da je dolazak na svečanost do sada potvrdio veliki broj predsjednika, premijera, izaslanika i ministara.

Dolazak su najavili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović. Među gostima će biti predsjednici iz zemalja regiona – Crne Gore, Hravatske i Makedonije, Filip Vujanović, Kolinda Grabar Kitarović i Đorđe Ivanov, kao i potpredsjednica Bugarske, Ilijana Jotova.

Moskva šalje potpredsjednika Vlade Dmitrija Rogozina. Iz Brisela je stigla potvrda da će proslavi prisustvovati komesar za proširenje i susjedstvo Johanes Han. U ime Nemačke, Vučiću će čestitati specijalni izaslanik Angele Merkel, bivši kancelar ove zemlje Gerhard Šreder. Stigla je i potvrda dolaska mađarskog premijera Viktora Orbana, njegovog austrijskog kolege Kristijan Kern i prvog čoveka Vlade Gabona, Emanuel Isoze Ngonde.

Stižu i prestolonasljednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed i sin kralja Bahreina, šeik El Kalifa. Dolazak su najavilii visoki predstavnici dva suprotstavljena vojna bloka koje predvode SAD i Rusija ali, za sada, obavještenja o dolasku na inauguraciju nisu stigla iz zvaničnog Vašingtona i Londona.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: