Hrvatska gradi Pelješki most, a poslanici Predstavničkog doma BiH neobaviješteni | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Hrvatska gradi Pelješki most, a poslanici Predstavničkog doma BiH neobaviješteni

Izvor: Nezavisne novine | Datum:21.06.2017.

Iako se o izgradnji Pelješkog mosta u Hrvatskoj govori još od 2006. godine, niko od poslanika Predstavničkog doma BiH nije upoznat s detaljima gradnje.

Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma BiH u više navrata tražila je detaljan izvještaj o ovom projektu, ali još nikada iz Savjeta ministara BiH, odnosno resornog ministarstva nije stigao zadovoljavajući odgovor. Zbog toga će se na narednoj sjednici 5. jula, kako je potvrdio i Šefik Džaferović, predsjedavajući ovog doma, na dnevnom redu naći gradnja mosta. U zajedničkim organima BiH kažu da još nisu utvrđene granice na moru, da nije određen plovni koridor i da bi sve to moglo uticati na pristup otvorenom moru iz Neumskog zaliva.

Ipak, kako priznaju, neko je potpisivao tehničke uslove, ali o tome nikad nije obaviješten parlament, niti bilo ko zna pod kojim i kakvim uslovima je taj neko to potpisao u ime BiH.

Evropska komisija je početkom ovog mjeseca dodijelila Hrvatskoj 357 miliona evra za ovaj projekat, koji će povezati najjužniji dio zemlje s ostatkom države. Most će biti visok 55 metara, dug 2,4 kilometra i imaće četiri saobraćajne trake. Očekuje se da će radovi biti završeni tokom 2022. godine.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: