Dodik: Veliki dan za Srbiju i čast za Srpsku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Dodik: Veliki dan za Srbiju i čast za Srpsku

Izvor: Glas Srpske | Datum:24.06.2017.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je svečana inauguracija predsjednika Srbije Aleksandra Vučića veliki dan za Srbiju, čast za sve Srbe gdje god živjeli, kao i za Republiku Srpsku.

“Želim da čestitam inauguraciju gospodinu Vučiću. Srbija na ovaj način i treba da obilježava inauguraciju svog predsjednika. To je čast za sve nas Srbe gdje god živjeli. Ovo je čast za Republiku Srpsku. To doživljavamo kao svoj događaj i želim sve najbolje Srbiji i ljudima u Srbiji”, rekao je Dodik novinarima u Palati “Srbija”.

Predsjednik Srpske je istakao da veliki broj visokih zvanica na svečanoj inauguraciji govori o tome da je Srbija pod vođstvom Vučića posljednjih godina pridobila međunarodnu pažnju.

On je ocijenio da svijet i Balkan reaguju na činjenicu da je Srbija vratila svoju regionalnu snagu i da postaje najvažnija zemlja regiona u geopolitičkom smislu.

“Jasno je da sa Srbijom može graditi stabilnost i mir u regionu i da Srbija igra odlučujuću i ključnu ulogu. Zato su tu ljudi iz velikog broja zemalja, predstavnici političkog i javnog života”, rekao je Dodik.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: