Šešelj: Neću dobrovoljno u Hag, SRS se sprema za izbore | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Šešelj: Neću dobrovoljno u Hag, SRS se sprema za izbore

Datum:02.06.2015.

Lider radikala Vojislav Šešelj je na 9. kongresu Centralne otadžbinske uprave ponovio da se neće dobrovoljno predati Tribunalu u Hagu, pozvao članstvo da se pripremi za izbore i poručio da je SRS svakim danom sve jača i snažnija.


Šešelj, koji je jedini kandidat za predsednika stranke, u obraćanju delegatima rekao je da dobrovoljno ne ide u Hag i da je tamo bio dovoljno da taj Tribunal „rasturi”.

On je naveo i da neće bežati niti se skrivati uz poruku da će morati da ga nose na aerodrom.

Kako je rekao optužnica protiv njega je podignuta kako bi što duže bio odvojen od Beograda i za to vreme „vrbovali nekadašnji saborci i prijatelji SRS”.

Lider radikala je pozvao članstvo da se pripremi za „veliki izborni juriš do kraja godine” navodeći da SRS ima sve veće potencijale i da je aktuelnom režimu, koji se dodvorava onima koji su Srbiju bombardovali, Hrvatskoj, Albaniji...

Prema njegovim rečima oni koji su „otišli stranputicom” bitno su oslabili SRS koja je kako je rekao „time ranjena, ali je preživela”.

„SRS izlazi iz pakla i nesreće i svakim danom je sve jača i snažnija” poručio je i ocenio da će stranka uskoro biti spremna da osvoji vlast u Srbiji.

Prema njegovim rečima svi režimi od 2000. godine na ovamo su bili marionetski, a aktuelni je lošiji i od „onog dosmanlijskog”.

Lider radikala je podvukao da stranka nudi odustajanje od ulaska u EU, ocenivši da je jedina alternativa pred srpskim narodom integracija sa Rusijom, ulazak u evroazijsku uniju...

„Nasa sudbina je vezana za sudbinu Rusije, naš mali čamac treba da vežemo sa veliki ruski brod kako ne bismo potonuli nego da bismo se sačuvali” rekao je lider radikala.

Kako je naveo srpski narod nikada neće dovoditi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet „majke Rusije” i da dodao da „Krim nikada neće biti sastavni deo Ukrajine”.

Govoreći o odnosima u regionu, Šešelj je kazao da su „nemogući prijateljski odnosi sa Hrvatskom, dok se u celosti ne oslobodi Republika Srpska Krajina”, da se SRS zalaže za očuvanje RS i da je uveren da će srpski narod oboriti „režim Mila Đukanovića u Crnoj Gori” te da će SRS „srpsku Crnu Goru uvesti u jednu državu celog srpskog naroda”.

Takođe je izrazio i zabrinutost „zbog sudbine naše braće u Makedoniji”.

Na skupu su istaknute zastave sa granicama „velike Srbije” i stranačke, sa likom Šešelja, srpske zastave, stranačka obeležja, a Šešelj je u salu ušao uz zvuke „spremte se spremte četnici...„ a skup počeo intoniranjem himni Srbije i Rusije.

Šešelj je na početku skupa pozdravio predstavnike ambasada Rusije i Belorusije, kako je rekao, prijatelje iz Palestine i RS, delegaciju srpske liste iz Crne Gore i Dobrila Dedeića...

Šešelja su za ponovni izbor predložili svi opštinski i okružni dobri kao i Izvršni odbor stranke.


Izvor: Tanjug


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: