Vučić u zvaničnoj posjeti SAD | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić u zvaničnoj posjeti SAD

Datum:02.06.2015.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegova posjeta Sjedinjenim Američkim Državama veoma važna za Srbiju i da je srećan što će tokom posjete imati pun raspored.

Aleksandar Vučić (Foto: Profimedia) - Aleksandar Vučić (Foto: Profimedia)

Aleksandar Vučić rekao je, po dolasku u SAD, da investitori ne razmišljaju o nastavku ulaganja ili dolasku u neku zemlju ukoliko u toj zemlji ne postoji politička stabilnost.

Posebno je istakao razgovore sa predstavnicima tri kompanije iz IT sektora, "Dženeral elektrik", "Microsoft" i "En-Si-Ar".

Predsjednik Vlade Srbije boravi u prvoj zvaničnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, na poziv američkog potpredsjednika Džozefa Bajdena.

Vučić će tokom posete razgovarati sa Bajdenom i drugim američkim zvaničnicima o različitim temama kao što su bilateralni odnosi, ekonomska saradnja i podrška Vašingtona evropskom putu Srbije.

Planiran je susret sa zamjenikom američkog državnog sekretara Entonijem Blinkenom, kao i sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Tokom drugog dana posjete, predviđen je zvaničan susret Vučića i potpredsjednika SAD Džozefa Bajdena u Bijeloj kući.

Istoga dana predsjednik srpske Vlade razgovaraće i sa predsjedavajućim Senatskog komiteta za oružane snage, senatorom Džonom Mekejnom.

Nakon toga slijede susreti sa kopredsjedavajućima Srpskog kokusa, kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kao i sa predsjedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorom Ronom Džonsonom.

U četvrtak, 4. juna, premijer Vučić će posjetiti Univerzitet "Džons Hopkins", gdje će imati izlaganje, a nakon toga nastaviti niz susreta sa članovima Komiteta i Potkomiteta za spoljne poslove Senata SAD.

RTS


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: