Košarac: Bosić služi interesima stranaca i Izetbegovića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Košarac: Bosić služi interesima stranaca i Izetbegovića

Izvor: RTRS | Datum:09.06.2015.
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac upozorio je da lider SDS-a Mladen Bosić ima krajnje neprijateljske namjere prema Republici Srpskoj i da više i ne krije da služi interesima stranaca i lidera SDA Bakira Izetbegovića.

Staša Košarac - On tvrdi da je aktuelno rukovodstvo SDS-a na čelu sa Mladenom Bosićem danas politički projekat međunarodne zajednice, koji je uz podršku Izetbegovića i SDA instalisan u zajedničke institucije da bi se iz Sarajeva rušila Republika Srpska i njene institucije, te stvorili uslovi za razgradnju Dejtona i potpunu unitarizaciju zemlje.

Košarac je za "Pres Republika Srpska" napomenuo da je SNSD i prije opštih izbora upozoravao na probosanski politički kurs SDS-a, odnosno na Bosićevu sklonost da "uspostavi pakt i sa crnim đavolom da bi se dočepao moći i pozicija i postao bitan".

On napominje da se iz Sarajeva, uz podršku slabih i servilnih poslanika i ministara iz takozvanog Saveza za promjene, svakog dana vuku potezi čiji je cilj da naprave političku štetu Republici Srpskoj i interesima srpskog naroda.

Košarac ističe da su, nakon skoro deset godina napora i borbe SNSD-a da se sačuvaju nadležnosti Republike Srpske, poslanici i delegati SDS-a "hladno pristali na to da se, kroz izmjene Krivičnog zakona, na nivo BiH prenesu nadležnosti u oblasti pravosuđa".

On je upozorio da će se taj proces nastaviti jer je cilj projekta da se, pod plaštom evropskih integracija, razvlaste entiteti i unitarizuje BiH.

Košarac kaže da su glavni izvođači radova u tom projektu Bakir Izetbegović, Mladen Bosić i Željko Komšić, koji čine okosnicu vlasti u zajedničkim institucijama BiH, a zatim i predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić "i njegove sluge ministri iz SDS-a i PDP-a", koji će u narednom periodu, kako je Zvizdić najavio, raditi na uspostavljanju 11 novih institucija na nivou BiH.

Komentarišući nastojanje opozicije da u Srpskoj formira nova vlast, Košarac je rekao da Bosić zna da to nije moguće, ali da mu je bitno da "diže galamu" oko toga i da tako smiri sve brojnije oponente u SDS-u, koji ga takođe optužuju za izdaju, te da im pokaže da radi nešto i u Srpskoj, a ne samo u Sarajevu.

"Istovremeno, zajedno sa Komšićem u Federaciji BiH, Bosić radi na stvaranju utiska da u entitetima ništa ne funkcioniše i da je zato potrebno jačati vlast na nivou BiH", rekao je Košarac i ocijenio da će lider SDS-a biti kažnjen za takvu politiku jer mu se "društvo u stranci sve više osipa".


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: