Bojić napustio Klub SDS-a u Predstavničkom domu PSBiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Bojić napustio Klub SDS-a u Predstavničkom domu PSBiH

Izvor: Herceg TV | Datum:07.03.2018.

Borislav Bojić, poslanik u Predstavničkom domu PS BiH, napustio je Klub SDS-a.

Bojić je precizirao da od danas djeluje kao samostalni poslanik u PD PSBiH.

Odgovarajući na pitanje novinara da li to znači da je napustio SDS, Bojić je odgovorio da istupanje iz Kluba dovoljno govori.

Bojić je naveo da je razlog za ovu odluku nezadovoljstvo politikom rukovodstva SDS-a.

- Ne može stranka da djeluje samo na relaciji Marijin dvor-Lukavica, posebno kada je riječ o odnosu prema Krajini i krajiškim kadrovima. To je duže vrijeme prisutno u SDS-u i ne želim da nosim odgovornost za SDS. Smatram da tu odgovornost trebaju da nose oni koji su SDS doveli u ovu poziciju - rekao je on.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić /SDS/ rekao je da je iznenađen odlukom Borislava Bojića da istupi iz Kluba poslanika SDS-a u ovom domu i stranke, ističući da je to veliki šamar ovoj partiji.

„Moram da kažem da me ta vijest potresla. Ne znam ko bi mogao pomisliti i reći da to nije udar na stranku“, izjavio je Bosić novinarima.

On je rekao da je sa Bojićem razgovarao prije sat vremena i da nije bilo nikakvih naznaka o toj odluci.

„Očigledno je da su predsjednik SNSD Milorad Dodik i neki drugi to znali. Ne znam zašto se to dogodilo i šta su razlozi. Znam da je govorio da je nezadovoljan relacijama unutar stranke na lokalnom nivou“, rekao je Bosić.

Izrazivši žaljenje zbog Bojićeve odluke, Bosić je napomenuo da je Bojić čovjek koji zaslužuje svako poštovanje i da je on izuzetan borac koji je bio dugo vremena u SDS-u na najvišim funkcijama.

Bosić je rekao da je bio predsjednik SDS-a u vremenu kada su mnogi odlazili iz stranke, čak i bivši predsjednici stranke, a dolazili novi ljudi, ali da se „nikad nije ovako osjećao kao kada je čuo da Bojić napušta stranku“.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: