Cvijanović: Institucije ne prestaju insistirati na vraćanju otetih nadležnosti | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović: Institucije ne prestaju insistirati na vraćanju otetih nadležnosti

Izvor: Srna | Datum:13.03.2018.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da se pitanjem nezavisnosti Srpske do sada nije bavila nijedna od institucija Srpske, ali da je važno da one ne prestanu insistirati na vraćanju otetih nadležnosti i da tragaju za načinima kako će to realizovati.

"Svaka politička partija formuliše svoje političke ciljeve i ima svoja viđenja kako se ona mogu relizovati, ali materijalizacija nastupa tek onda kad se neko takvo pitanje nađe na dnevnom redu institucija, a pitanjem nezavisnosti se do sada nijedna od njih nije bavila, niti je predviđeno da se tim pitanjem bavi", rekla je Cvijanovićeva, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što je ponovo kroz medije aktuelizovano pitanje u vezi sa platformom SNSD-a o mogućem referendumu o nezavisnosti ukoliko ne dođe do vraćanja nadležnosti.

Premijer Srpske smatra da je takođe važno i to što je pitanje referenduma uređeno zakonom i što je u Republici Srpskoj duboko usađena svijest da građani imaju pravo da ostvaruju ovo svoje demokratsko pravo.

"U prilog tome govori i održani referendum o Danu Republike Srpske koji je uspješno proveden uprkos svim prijetnjama, opstrukcijama i čak i direktnim podrivanjima od strane opozicije", naglasila je Cvijanovićeva.

Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: