Kuzmanović: Zakon o praznicima Srpske je ustavan | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Kuzmanović: Zakon o praznicima Srpske je ustavan

Izvor: RTRS | Datum:13.03.2018.

Tim za pripremu odgovora i učešće u odbrani povodom zahtjeva deset delegata u Vijeću naroda Republike Srpske za ocjenu ustavnosti Zakona o Danu Republike, održao je danas sjednicu u Banjaluci.

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i koordinator Tim Rajko Kuzmanović rekao je da je Zakon o praznicima Srpske ustavan i dodao da bi prigovor Kluba Bošnjaka trebalo odbaciti kao neustavan.

"Na dobrom smo putu. Stručni tim pravi odgovor. Glavni tekst će definisati Odbor za ustavna Narodne skupštine Republike Srpske", istakao je Kuzmanović.

Član tima i univerzitetski profesor Siniša Karan izjavio je da će Tim dati pravni odgovor, jer postoji dovoljno kvalifikacija.

"Drugi put smo u ovom procesu. Mislili smo da nakon referenduma više neće biti potrebe. Ustavni sud BiH je simbol nesuverenosti BiH. Zbog sudija stranaca, upušta se u nešto što nije njegova nadležnost. Umjesto da bude garant ustavnog uređenja, svojim odlukama pokušava da vrši prekompoziciju ustavnog uređenja. Republici Srpskoj se pokušava oduzeti sve ono što je njen identitet i ono što je unijela u BiH", naglasio je Karan.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: