Narodna skupština danas o interpelacijama opozicije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Narodna skupština danas o interpelacijama opozicije

Izvor: RTRS | Datum:20.03.2018.

Narodna skupština Republike Srpske danas će, u nastavku zasjedanja, razmatrati preostale dvije tačke dnevnog reda - interpelacije koje se odnose na zdravstveni i penzioni sistem i na javna preduzeća.

Interpelacije za razmatranje politika u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema i za razmatranje politike upravljanja javnim preduzećima u Republici Srpskoj su prijedlozi narodnih poslanika.

Nakon njenog okončanja trebalo bi da počne nova sjednica Narodne skupštine sa 15 tačaka dnevnog reda.

Poslanici bi trebalo, po hitnom postupku, da razmatraju Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o republičkoj upravi, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Na dnevnom redu su i Prijedlog Programa rada Narodne skupštine Republike Srpske za ovu godinu, Prijedlog zakona o posebnom Registru lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece, te Prijedlog zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u poslovnim transakcijama.

Narodna skupština trebalo bi da razmatra i Nacrt zakona o kulturi, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Fondu za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjeni Zakona o Fondu za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o opštem upravnom postupku i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama.

Pred poslanicima bi trebalo da se nađe i Nacrt strategije za unapređenje položaja starijih lica u Republici Srpskoj za period od 2018. do 2027. godine, te Informacija o obavezama koje za BiH i Republiku Srpsku proističu iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa pregledom mjera i aktivnosti realizovanih tokom 2017. godine, te o ostvarenim rezultatima u približavanju propisa Republike Srpske propisima Evropske unije, saopšteno je iz NSRS.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: