Dodik: Srpsku u budućnosti ne može da spasi Dodik niti bilo koji pojedinac | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Srpsku u budućnosti ne može da spasi Dodik niti bilo koji pojedinac

Izvor: N1 | Datum:22.03.2018.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da u budućnosti RS ne može da spasi bilo koji pojedinac, već da je spas za Srpsku homogenizacija naroda.

"Republiku Srpsku u budućnosti ne može da spasi Milorad Dodik ili Marko Marković, već homogenizacija naroda kroz ideju koja se zove Republika Srpska i davanje mandata meni ili bilo kome drugom da u ime tog naroda vodi taj proces", rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Dodik je dodao da je osnova njegove politike stabilnost, razvoj i neupitnost Republike Srpske.

"Republika Srpska ima potencijal za razvoj, ali ima nedostajući dio na nivou BiH koji mora da bude otklonjen u funkciji njenog razvoja. Iz tog razloga sam se i kandidovao za srpskog člana Predsjedništva BiH, a ne iz nekih ličnih razloga", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da svim ljudima i narodima u BiH želi sve najbolje, ali da je on čovjek iz srpskog naroda i RS, te da sve radi u interesu RS.

On je rekao da ne želi da sprečava Federaciju BiH (FBiH) u bilo kom razvojnom projektu, ali da niko iz FBiH ne treba da sprečava RS u njenom razvoju.

Dodik je naglasio da će se kada pobijedi na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH zalagati u političkom smislu da niko nikog ne zaustavlja u projektima.

"Nemam ništa protiv da BiH što prije dođe do statusa kandidata, a kasnije i članstva u EU. Republika Srpska je ispunila sve uslove za evropski put", napomenuo je Dodik.

Dodik je zaključio da u BiH ništa ne može bez dogovora dva entiteta i tri naroda.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: