Dodik: Kosovo je uz BiH dokaz propalih pokušaja Zapada | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Kosovo je uz BiH dokaz propalih pokušaja Zapada

Izvor: RTRS | Datum:28.03.2018.

"Policajac je odraz države, njegova opremljenost, obučenost, situiranost, i on mora da ima adekvatno oružje da može da odgovori na svakom mjestu. Ništa drugo ne radimo, nego ono što je u Evropi sasvim normalno, a napadnuti smo kao da se pripremamo da napadnemo NATO savez", kazao je predsjednik Srpske.

Odluka Srpske liste da napusti privremene institucije u Prištini je dobra, ocijenio je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik za RTRS.

Dodik je ponovio da neće dozvoliti održavanje vojne vježbe na Manjači na kojoj bi se koristili avioni NATO-a koji nose osiromašeni uranijum. Tvrdi, da ne postoji povjerenje za tako nešto, ali i da ima dokaz da je izvršena kontrola aerodroma u Laktašima, sa koga bi polijetali avioni, uprkos ranijem demantiju informacija o potencijalnoj vježbi.

Od predsjednika Srbije je, kaže, tražio da se tokom finalnih razgovora o pitanju Kosova pomene pitanje Republike Srpske koja, nkako avodi, nije zadovoljna svojim položajem unutar BiH.

"Republika Srpska je postala sebe svjesna i vratila je svoje dostojanstvo. Jasno govorimo da nemamo ljubav za BiH, ovdje smo samo zato što moramo", naveo je Dodik.

Istakao je i da predstavnici SNSD-a neće dati podršku Izbornom zakonu, koji bi podrazumijevao uvođenje kamera na birališta, skenera i digitalizaciju procesa, jer je, smatra, to plan stranaca za kontrolu izbornog procesa.

SNSD će učiniti sve da ta ideja ne prođe, navodi Dodik i naglašava, da je neophodno sjesti i razgovorom doći do novog Izbornog zakona koji bi obezbijedio transparentnost izbornog procesa.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: