Đokić: Neće biti privatizacije "Elektroprivrede Srpske" | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Đokić: Neće biti privatizacije "Elektroprivrede Srpske"

Izvor: SRNA | Datum:14.06.2015.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da je stav Srpske da se ne može i neće provoditi privatizacija preduzeća "Elektroprivreda Republike Srpske", te da se takva odluka može mijenjati samo narodnom voljom.
Đokić: Neće biti privatizacije Đokić je danas novinarima na Tjentištu rekao da bi odnos prema tom pitanju, kada bi to neko od Srpske tražio, trebalo provjeriti putem referenduma.

On je izrazio uvjerenje da će "Elektroprivreda Srpske" sve više da jača i da se osposobljava da bude nosilac velikih investicija, izgradnjom novih objekta, posebno od obnovljivih izvora energije.

"Upustićemo se u veliki projekat izgradnje novog bloka Termoelektrane Gacko dva. Želimo da `Elektroprivreda Srpske` ostane respektabilna regionalna kompanija i da u narednim godinama, u uslovima oštre konkurencije, bude jednako uspješna", rekao je Đokić i izrazio uvjerenje da će "Elektroprivreda" uz pomoć Vlade Srpske to i ostvariti.

Komentarišići najavljeno poskupljenje struje u Republici Srpskoj, Đokić je rekao da nije očekivao poskupljenje struje na ovom nivou i dodao da će sa kolegama iz drugih ministarstava raditi na tome da se donese jasan program subvencionisanja i zaštite socijalno ugroženih kategorija, koje poskupljenje ne bi trebalo direktno da pogodi.

On je napomenuo da će, uprkos poskupljenju, cijena struje u Srpskoj biti najniža u regionu.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: