Matvijenko stigla u Banjaluku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Matvijenko stigla u Banjaluku

Izvor: RTRS | Datum:24.04.2018.

Predsjednica Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije, Valentina Matvijenko, danas će u Banjaluci razgovarati sa zvaničnicima Srpske, a obratiće se i poslanicima republičkog Parlamenta.


Rusku delegaciju je na aerodromu Mahovljani dočekao predsjednik Parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović, a Valentinu Matvijenko će ispred Palate Republike dočekati predsjednik Milorad Dodik, nakon čega slijedi razgovor dvoje zvaničnika.

Prema protokolu, predviđeno je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima NOB-a. Valentina Matvijenko sastaće se i s rukovodstvom Narodne skupštine, nakon čega će se, zajedno s predsjednikom Dodikom, obratiti poslanicima na svečanoj sjednici parlamenta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzelo je najviši stepen mjera bezbjednosti povodom posjete ruske delegacije.

Na trasi kretanja delegacije, od 11 do 12 časova i od 16 do 17 časova od aerodroma u Mahovljanima do Banjaluke, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, Aleksandrovačke petlje, Klašnica, zapadnog tranzita.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, na zahtjev MUP-a, donio je odluku kojom se danas privremeno zabranjuje rad poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i zabranjuje točenje alkoholnih pića u dijelu centra grada.

Matvijenko je juče u Sarajevu izjavila da je Rusija kao garant Dejtonskog sporazuma usmjerena prema konstruktivnim i sadržajnim pregovorima sa BiH i u Sarajevu i u Banjaluci.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: