Posebna sjednica NSRS o stanju bezbjednosti u Banjaluci | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Posebna sjednica NSRS o stanju bezbjednosti u Banjaluci

Izvor: rtrs | Datum:10.05.2018.

Narodna skupština Republike Srpske danas će na posebnoj sjednici razmatrati stanje bezbjednosti u Banjaluci i Srpskoj - "Pravda za Davida - pravda za sve".
 
Predsjednik republičkog Parlamenta Nedeljko Čubrilović očekuje da sjednica protekne u demokratskoj atmosferi u skladu sa Poslovnikom o radu i da narodni poslanici daju doprinos poboljšanju bezbjednosti u Srpskoj.

Istakao je da Narodna skupština nije ni sud niti tužilaštvo i ne može da rješava pitanja iz njihove nadležnosti, ali je dodao da očekuje da nadležno tužilaštvo, u što kraćem roku, izvan svake razumne sumnje, tačno i potpuno odgovori u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

Uoči posebne sjednice, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da od Parlamenta Srpske očekuje utvrđivanje niza mjera koje će dovesti do jačanja povjerenja u institucije.

Istakao je da je na djelu haranga protiv cijele policije Srpske s ciljem njenog rušenja i ponovnim stavljanjem na dnevni red reforme policije. Konferenciju za medije MUP-a, od 26. marta, povodom tragičnog stradanja Davida Dragičevića, ocijenio je greškom, ali da to nije dovoljan razlog da se ruši cijela policija Srpske.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: