Parlament Srpske danas o rebalansu budžeta | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Parlament Srpske danas o rebalansu budžeta

Izvor: rtrs | Datum:15.05.2018.

Narodna skupština Republike Srpske danas će razmatrati Prijedlog rebalansa budžeta Republike Srpske za 2018. godinu po hitnom postupku, koji je veći za 87 miliona KM od usvojenog budžeta za 2018. godinu i pretežno je usmjeren na investicije.
 

Dok vlast tvrdi da je rebalans dobra stvar, jer će značajan dio novca biti usmjeren u kapitalna ulaganja, opozicija poručuje da on ne pokazuje kako će novac tačno biti utrošen.

Po hitnom postupku trebalo bi da budu razmatrani i prijedlozi zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Republike Srpske za 2018. godinu, o izmjeni Izbornog zakona Republike Srpske, te o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju Republike Srpske za 2018. godinu, te informacija o sprovedenoj proceduri javne nabavke putem konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Memorijalnog centra u Spomen-području Donja Gradina.

Zasjedanje počinje u 10 časova.

Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: