Dodik: Srpska trajno zahvalna Rusiji | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Srpska trajno zahvalna Rusiji

Izvor: RTRS | Datum:25.05.2018.

Činjenica da danas imam sastanak sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom pokazuje da je Srpska partner Rusije i da su naši odnosi uvijek bili prijateljski – izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za politički magazin Pečat.

"Ovo je za mene posebna privilegija, da već desetak godina imam sastanke sa predsjednikom Putinom. Dogovaramo sastanak koji ćemo imati i u septembru", rekao je Dodik.

Dodik kaže da će Republika Srpska ostati trajno zahvalna Ruskoj Federaciji i predsjedniku Putinu zbog nekoliko ključnik stvari.

"Prvo se radi o sramnom pokušaju Britanije koja je htjela da okarakteriše Srbe kao genocidne i tu je Rusija uložila veto u Savjetu bezbjednosti UN. To je skinulo sa naše unučadi odgovornost te vrste i sramnu odluku koja se mogla smisliti samo u krugovima Velike Britanije", naveo je Dodik.

On je rekao da je druga vrlo važna stvar – konstantna pažnja koju Rusija ima, a u vezi sa multilateralnim institucijama, prije svega Savjetom bezbjednosti UN, koji svakih šest mjeseci razmatra izvještaje o Bosni i Hercegovini.

"Jedan od tih izvještaja je i onaj od visokog predstavnika u BiH, koji u kontinuitetu negativno ocjenjuje Srpsku, pokušava je okriviti za sve. Tu je naravno spremnost Rusije koja je spremna da čuje naš izvještaj koji se prezentuje na objektivan način" precizirao je predsjednik Dodik.

Treća za Republiku Srpsku važna stvar je ekonomska pažnja Rusije, kaže Dodik. U veoma ključnom momentu za Srpsku bilo je, ističe, pitanje šta učiniti sa Rafinerijom nafte Brod.

"Tu se pojavila Rusija koja je prihvatila modernizaciju i uložila u taj projekat ogromna sredstva", dodao je Dodik.

Putin dolazi u Banjaluku?!

Postavljanje kamena temeljca Rusko-srpskog vjerskog i kulturnog centra u Banjaluci biće prilika da u najveći grad Republike Srpske dođu predstavnici Ruske Federacije, kaže predsjednik Dodik, koji ne isključuje mogućnost dolaska predsjednika Putina u Banjaluku na otvranje ovog centra.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: