Danas u 16 časova ističe rok za predaju kandidatskih lista | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Danas u 16 časova ističe rok za predaju kandidatskih lista

Izvor: Srna | Datum:25.05.2018.

Rok za prijave za ovjeru učešća na opštim izborima za političke stranke i nezavisne kandidate ističe danas, a zaključno sa jučerašnjim danom prijave je dostavilo 27 stranaka i 16 nezavisnih kandidata, rekla je Srni portparol Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Maksida Bajramović.

“Imajući u vidu činjenicu da je obrasce za prijavu preuzelo više od 120 političkih subjekata, najveći broj prijava očekujemo danas do 16.00 časova. Zato smo formirali više timova koji će istovremeno primati prijave”, rekla je Bajramovićeva.

CIK BiH raspisao je opšte izbore za nedjelju, 7. oktobar.

Predsjednik CIK-a Irena Hadžiabdić ranije je rekla da se od 9. do 25. maja podnose prijave za ovjeru učešća na izborima za političke stranke i nezavisne kandidate.

Nakon objave ovih političkih subjekata, od 10. do 19. juna teče rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata. Podnošenje kandidatskih listi za opšte izbore počinje 27. juna i trajaće do 9. jula.

“CIK BiH će sve ovjerene kandidatske liste do 23. avgusta objaviti i u službenim glasilima i u dnevnoj štampi”, rekla je Hadžiabdićeva.

Na opštim izborima u BiH bira se 518 nosilaca mandata.

Državljani BiH će u oktobru ove godine imati priliku da biraju članove Predsjedništva BiH, poslanike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, poslanike Narodne skupštine Republike Srpske, predstavnike za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, kao i predstavnike kantonalne skupštine u FBiH.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: