Zahvalnost Rusiji što pokazuje interes za Srpsku na najvišem nivou | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Zahvalnost Rusiji što pokazuje interes za Srpsku na najvišem nivou

Izvor: Srna | Datum:27.05.2018.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je kao veoma uspješne posjetu Rusiji i razgovor sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, te zahvalio Rusiji što pokazuje pažnju na najvišem nivou za Republiku Srpsku.

Dodik je podsjetio da je tokom Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, koji organizuje Putin, razgovarao sa ruskim predsjednikom o temama koje su veoma bitne za Srpsku.

- Dobili smo podršku u nastojanju da očuvamo stabilnost i mir, da očuvamo Dejtonski sporazum...Razgovor koji sam imao je razgovor i podrška Republici Srpskoj i ja vjerujem da ćemo u mjesecima i godinama koje dolaze našu saradnju još više produbiti - rekao je Dodik u Beogradu.

Prema njegovim riječima, osnovna poruka Rusije je upravo očuvanje mira i stabilnosti, jer samo tako može da se ekonomski i privredno razvija i da se otvaraju nova radna mjesta.

On je dodao da je u tom pogledu Rusija veoma prisutna sa stanovišta ulaganja u energetski sektor u Srpskoj, o čemu je razgovarao sa Putinom.

Dodik kaže da je razgovarao sa Putinom i o rekonstrukciji dvije termoelektrane u Republici Srpskoj - Gacko i Ugljevik, gdje treba produžiti vijek trajanja samih elektrana.

Bilo je riječi i o tome da se u bijeljinskoj fabirici Orao pokuša organizovati remontni centar za sve stare motore za helikoptere ruske proizvodnje koji se nalaze u regionu.

Dodik smatra da će ove teme, o kojima je razgovarao sa Putinom, uspješno biti realizovane, kao što je uspješno realizovano i sve ostalo što su do sada zajedno radili.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: