Dodik: Pristajem da uslov za nezavisnost bude 80 odsto glasova | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Pristajem da uslov za nezavisnost bude 80 odsto glasova

Izvor: SRNA | Datum:27.06.2015.

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da pristaje da uslov za nezavisnost Srpske bude i 80 odsto glasova "za".

  "Sjećate li se referenduma u Crnoj Gori kada se tražilo da većina bude 55 odsto? Ja pristajem da većina bude 80 odsto. Ako 80 odsto glasača ne bude glasalo za samostalnost Republike Srpske, neće biti samostalnosti! Zašto nam ni to ne daju? Zapad je spreman da čak i političkim nasiljem spriječi referendum", rekao je Dodik za sutrašnje izdanje lista "Politika".

Na pitanje šta podrazumijeva pod "političkim nasiljem", predsjednik Srpske je odgovorio da misli na sankcije, izolaciju, nametanje i aktiviranje visokog predstavnika.

Dodik je naglasio da je raspisivanje referenduma "velika i teška politička borba", koja ne može biti završena za jedan dan.

"Kod nas su stranci zabranjivali da se to legalizuje, mi nismo ni imali zakon o referendumu. Teškom mukom smo ga donijeli u parlamentu. Republika Srpska ima Zakon o referendumu i sve što bude uradila biće legalno", istakao je on.

Dodik je naglasio da traženjem referenduma nikome "ne gura prst u oko".

"Ako Britanci legalizuju škotski referendum, ako je normalan referendum u Kataloniji, ako je to pravo naroda, zašto bi to nama bilo uskraćeno? Zato što zapadni ambasadori koji vladaju smatraju da smo mi ljudi manje vrijedni i da ne možemo da upravljamo sami sobom", istakao je predsjednik  Republike Srpske.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: