SASTANAK VUČIĆA I DODIKA: Srbija neće dozvoliti nove 'oluje' | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

SASTANAK VUČIĆA I DODIKA: Srbija neće dozvoliti nove 'oluje'

Izvor: RTRS | Datum:15.07.2018.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastali su se u Beogradu.


Nakon sastanka predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je sa predsjednikom Republike Srpske razgovarao o infrastrukturnim pitanjima, povezivanju Republike Srpske i Srbije i Srbije i BiH.

"Srbija hoće da što prije poveže svoju teritoriju sa teritorijom Republike Srpske i BiH", istakao je Vučić.

Rekao je da je na sastanku bilo riječi o načinu obilježavanja stotinu godina od pobjede u Prvim svjetskom ratu, te da je dogovoreno formiranje radne grupe.

Prema njegovim riječima, bilo je riječi i o zajedničkim predmetima koje će izučavati djeca u školama Srpskoj i Srbiji.

"Veoma sam zadovoljan što imamo ovakvu vrstu dobre komunikacije, razmjene stavova i mišljenja", istakao je Vučić, te dodao da je Dodika informisao o svemu što se dešava sada u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo zbog sastanaka sa predsjednikom Vučićem, koji se održavaju u kontinuitetu.

"Naši sastanci tiču se planiranih projekata. Najvažnija vijest je vezana za projekte izgradnje, tačnije gradnju autoputeva i na tome se zahvaljujem Vučiću", rekao je Dodik.

Istakao je da je pomoć Srbije, Srpskoj velika, te da gotovo u svim opštinama u Srpskoj se rade određeni projekti sredstvima Srbije.

"Najznačajniji projekat je autoput Banjaluka-Beograd. Napreduje se na tom planu. Ostaje da se riješi dodirna tačka na rijeci Drini ili Savi. Uvjeren sam u sigurnost ovog projekta", kazao je Dodik.

Upoznao je kako navodi predsjednika Vučića sa atmosferom u BiH, posebno sa izjavama Nasera Orića. 

"Orićeve izjave jesu uznemirujuće za naš narod, ali su naše institucije spremne da se brane. Drago mi je da Vučić ima jasan stav vezano za to da Srbija neće dozvoliti nikakve nove "oluje", ma gdje se mi nalazili", navodi Dodik. 

Dodik je napomenuo da Srpska podržava Srbiju kada je riječ o Kosovu i Metohiji.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: