Vasić: Ima pomaka u istrazi o pokušaju ubistva Vučića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Vasić: Ima pomaka u istrazi o pokušaju ubistva Vučića

Datum:16.07.2015.
Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da ima napretka u istrazi o pokušaju ubistva i podstrekavanju na ubistvo premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima u smislu utvrđivanja novih lica za koja se može pouzdano tvrditi da su učestvovala u napadu.
Gojko Vasić - Foto: SRNA

Vasić je rekao u Banjaluci da je riječ o oko 20 lica, od kojih su neka identifikovana, druga ne, te da će podaci biti razmjenjivani, kako sa kolegama iz agencija u BiH, tako i iz Srbije.

Napominjući da se istraga vodi pod nadzorom Specijalnog tužilaštva Republike Srpske, on je rekao da i Tužilaštvo BiH otvara istragu.

"Ne možemo uticati na to ko će voditi istragu. Tužilaštva između sebe mogu to da se dogovore, a taj dogovor ćemo poštovati", rekao je Vasić i dodao da će biti zatražena i pomoć medija u identifikovanju lica koja su učestvovala u napadu.

Komentarišući izjavu ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da bi istragu trebalo voditi na jednom mjestu, Vasić je rekao da trenutno to i jeste tako, odnosno da se sve informacije dostavljaju u Specijalno tužilaštvo Republike Srpske.

Navodeći da krivična djela koja su predmet istrage spadaju u nadležnost okružnih sudova i tužilaštava, a ne Tužilaštva BiH, Vasić je naglasio da nije isključena mogućnost njihovog preuzimanja ukoliko se tužilaštva o tome dogovore.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: