Dodik: Zalagaću se za očuvanje mira i ekonomski napredak | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Zalagaću se za očuvanje mira i ekonomski napredak

Izvor: SRNA | Datum:01.11.2018.

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci šefu Misije OEBS u BiH Brusu Bertonu da će se zalagati za poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma kako je napisan, te za očuvanje mira i vidljiv ekonomski napredak.

Dodik je rekao da će njegov početni čin na novoj funkciji biti vraćanje unutrašnjeg suvereniteta BiH, odnosno zalaganje za ukidanje funkcije visokog predstavnika u BiH i udaljavanje stranaca iz Ustavnog suda BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik, koji je aktuelni predsjednik Republike Srpske, rekao je da će se zalagati za evropski put i poštovanje vojne neutralnosti BiH, odnosno njenu demilitarizaciju, a protiv vojnih integracija, te da Srbi u parlamentu BiH neće raditi na štetu Bošnjaka i Hrvata.

Zahvalivši Bertonu na čestitkama za izbor na funkciju srpskog člana Predsjedništva u BiH, Dodik je rekao da će u Predsjedništvu BiH raditi u skladu sa Ustavom.

Predsjednik Republike Srpske zahvalio je šefu OEBS-a na dosadašnjoj korektnoj saradnji i pomoći sa željom da se takva saradnja nastavi.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: