Rusija podržava referendum u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Rusija podržava referendum u Srpskoj

Izvor: SRNA | Foto: www.sxc.hu | Datum:24.07.2015.
Moskva je podržala Odluku Skupštine Republike Srpske o raspisivanju referenduma o povjerenju u pravosudni sistem u Bosni i Hercegovini.

Moskva (ilustacija)                          www.sxc.hu -

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ističe slabu efikanskost pravosudnog sistema u BiH.

Kako se navodi, u BiH postoji pristrasnost u odnosu na Srbe , zbog čega je Republika Srpska prinuđena da pribjegava postojećim demokratskim instrumentima kako bi obezbijedila realizaciju svojih zakonskih interesa.

Podsjeća se da je pitanje referenduma bilo postavljeno i prije nekoliko godina, nakon čega je situacija prevaziđena pregovorima koji nisu dali rezultate, i to ne krivicom Republike Srpske.

Rusija smatra da je funkcionisanje sudskih organa i odstranjivanje 'nacionalnih' grešaka u njihovom radu bolje rješavati u okviru ravnopravnog, produktivnog dijaloga svih učesnika političkog procesa u BiH, u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Rusko ministarstvo smatra da bi, u suprotnom, izbjegavanje razgovora o suštinskim pitanjima sa RS, kao i jednostrano miješanje visokog predstavnika za BiH destabilizovalo situaciju u BiH.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: