Dobojski i zvornički SDS za smjenu Govedarice | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dobojski i zvornički SDS za smjenu Govedarice

Izvor: rtrs | Datum:10.11.2018.

Gradski odbor SDS-a u Doboju zatražio je smjenu predsjednika stranke Vukote Govedarice, i zakazivanje vanredne sjednice Skupštine SDS-a. Članovi dobojskog Gradskog odbora žestoko su osudili odluke Govedarice o isključivanju visokih stranačkih funkcionera, a posebno Obrena Petrovića. Petroviću i ostalim izabranim poslanicima SDS-a iz Doboja još jednom je data podrška da budu dio vlasti u Republici Srpskoj i BiH.

Jednoglasno, u tri zaključka, Gradski odbor SDS-a u Doboju, stao je iza smijenjenog Obrena Petrovića. Sa sjednice su poručili da odlučno osuđuju samovolju predsjednika SDS-a Vukote Govedarice, zbog smjena visokih funkcionera ove stranke.

- GO SDS-a Doboj traži smjenu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice i traži zakazivanje vanredne Skupštine SDS-a - rekao je Danijel Jošić, potpredsjednik Gradskog odbora.

Sjednicom je predsjedavao zamjenik predsjednika Gradskog odbora, ali joj je prisustvovao i Petrović, koga je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica isključio iz stranke.

Petrović, međutim, kaže da je njegov grijeh u tome što je kao gradonačelnik Doboja primio u radnu posjetu predsjednika Srpske Milorada Dodika, prethodno mu čestitavši pobjedu na izborima. Ponovio je da su Vlada Srpske i predsjednik Republike učinili više za Doboj nego cijeli Savjet ministara za četiri godine, a da će od projekata koji predstoje veliku korist imati građani Doboja.

- Lako je govoriti Govedarici koji živi u Gacku i nema ništa. Ovdje imamo grad sa 70.000 do 80.000 stanovnika. Moramo raditi za dobrobit svih građana Doboja - naglašava Petrović.

Na novinarska pitanja o daljem političkom djelovanju, vraćanju u SDS, članstvu u SNSD-u ili čak osnivanju neke nove stranke, Petrović nije konkretno odgovarao. Funkciju gradonačelnika zamijeniće mjestom poslanika u Sarajevu, pa će Doboj početkom iduće godine birati novog gradonačelnika.

- U ovom periodu je važno da se stabilizuje stanje, da radimo i pripremamo se za izbore. Ako nas istjera sve, mi ćemo sigurno u januaru izaći sa nezavisnim kandidatom i dogovorićemo sa većinom političkih partija da nas podrže - kaže Petrović.

Nakon napada na dobojski ogranak SDS-a na sjednici Glavnog odbora u Banjaluci, Skupština SDS-a u Doboju usvojila je zaključke prema kojima će poslanici ove stranke djelovati u vlasti na nivou Republike Srpske i BiH. Takav zaključak donio je večeras i Gradski odbor SDS-a.

Danas je zasjedao i Gradski odbor SDS-a u Zvorniku. I ovaj odbor pozvao je predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu, generalnog sekretara i kompletno Predsjedništvo stranke da odmah podnesu neopozive ostavke zbog loših rezultata na izborima i lošeg stanja unutar stranke.

Zvornička SDS zatražila je i da Glavni odbor stranke na narednoj sjednici formira Komisiju za unutarstranačke izbore i da za njenog predsjednika imenuje Milana Milićevića iz Teslića.

- Treći zaključak koji je Gradski odbor predložio Glavnom odboru je da se uvaži žalba Kostadina Vasića na, prema našem mišljenju, ishitrenu odluku Vukote Govedarice o njegovom isključenju i da se ta odluka poništi. Četvrti zaključak je da Gradski odbor ovlašćuje i obavezuje svoje članove da na idućoj sjednici glasaju za razgovore o formiranju vlasti na svim nivoima sa SNSD-om i svim srpskim političkim partijama koje budu na toj liniji, radi zaustavljanja daljih podjela unutar srpskog naroda koje su već sad preduboke, a posebno radi zaštite interesa Republike Srpske - rekao je Dragomir Vasić, predsjednik Gradskog odbora.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: