Bijeljinski Gradski odbor SDS-a zatražio smjenu Govedarice | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Bijeljinski Gradski odbor SDS-a zatražio smjenu Govedarice

Izvor: srna | Datum:13.11.2018.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina zatražio je da predsjednik ove stranke Vukota Govedarica, genaralni sekretar Igor Ostojić i kompletno rukovodsto SDS-a preuzmu odgovornost zbog lošeg rezultata stranke na opštim izborima i podnesu ostavku.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da u što skorije vrijeme bude zakazana vanredna Skupština SDS-a i održani vanredni unutarstranački izbori da bi SDS otklonio sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu, saopšteno je iz Gradskog odbora stranke nakon sinoćnje višečasovne sjednice.

Članovi Gradskog odbora SDS-a Bijeljina analizirali su rezultate na nedavno održanim opštim izborima, te zaključili da bijeljinski SDS nije zadovoljan ostvarenim, kako onim u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da SDS, kao državotvorna, odgovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo iznad borbe za ulazak u vlast, naveli su u saopštenju.

"Ovaj odbor SDS-a smatra da je krajnje vrijeme da sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj bude postignut konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize", saopštio je Gradski odbor bijeljinskog SDS-a.

Na sjednici je bijeljinski Gradski odbor zatražio i da predsjednik Glavnog odbora SDS-a /Milan Miličević/ bude ovlašćen da sprovede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa.

Istovremeno, članovi ovog odbora SDS traže i da prestane isključivanje iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova.

U saopšenju dostavljenom medijima nakon višečasovne sjednice Gradski odbor SDS-a Bijeljina je naveo da će poštovati sve odluke Glavnog odbora SDS-a i napomenuo da su svi zaključci i odluke usvojeni jednoglasno.

Od 75 članova Gradskog odbora SDS Bijeljina, sjednici je prisustvovalo 69.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: