NDP dio vladajuće većine | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

NDP dio vladajuće većine

Izvor: rtrs | Datum:14.11.2018.

U Banjaluci je održan sastanak delegacija SNSD-a na čelu sa predsjednikom stranke Miloradom Dodikom i NDP-a, predvođenog liderom stranke Draganom Čavićem.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da će NDP biti dio vladajuće većine u Republici Srpskoj i da ova stranka podržava Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove vlade Srpske.

Kovačević je rekao da je na današnjem sastanku razgovarano o budućnosti Republike Srpske, ekonomskom napretku i potrebi da se u narednom mandatu osigura ozbiljniji rast plata i penzija.

On je na konferenciji za medije naveo da je razgovarano o mnogo tema, između ostalog, o restrukturisanju javnih preduzeća, poreskoj politici i reformi pravosuđa, te su usaglašeni stavovi o većini pitanja.

- Radovan Višković ima, već sada to mogu reći, rekordnu podršku - istakao je Kovačević.

On je rekao da je NDP zatražio jedno ministarsko mjesto, ali da danas nisu insistirali na pozicijama.

Sastanku u ime SNSD-a prisustvovali su i potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Nebojša Radmanović i Radovan Višković, koji je predložen za mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske.

U delegaciji NDP-a bili su i članovi Izvršnog odbora stranke Zdravko Krsmanović i Momčilo Novaković.

Prethodno je održan sastanak delegacije SNSD-a i grupe Obrena Petrovića iz Doboja.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: