Cvijanović i Dodik položili zakletvu, Čubrilović predsjednik NSRS | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović i Dodik položili zakletvu, Čubrilović predsjednik NSRS

Izvor: RTRS | Datum:19.11.2018.

U Banjaluci je završena konstitutivna sjednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srpske. Predsjednica Srpske Željka Cvijanović i potpredsjednici položili su zakletve, a Nedeljko Čubrilović izabran je za predsjednika Parlamenta. Zakletvu je položio i novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Narodni poslanici usvojili su odluku o broju potredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Takođe je pokrenuta inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Usvojen je Zaključak kojim je zatraženo da političke partije ili narodni poslanici do 28. novembra 2018. godine do 15 časova dostave parlamentu prijedloge jednog ili više kandidata.

Potom je pokrenuta inicijativa za izbor delegata u Vijeće naroda Republike Srpske. Usvojen je zaključak da se prijedlozi kandidata dostave do 28. novembra 2018. godine do 15 časova.

U skladu sa političkim dogovorom predstavnika parlamentarnih partija postignutim na sastanku održanom 14. novembra u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zaključen je prvi dio Prve sjednice Desetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, a u nastavku ove sjednice trebalo bi da budu izabrani potpredsjednici parlamenta.

Konstitutivnoj sjednici prisustvovali su brojni predstavnici političkog i javnog života Republike Srpske i BiH, vjerski vjerodostojnici, predstavnici diplomatskog kora i mešunarodne zajednice, kao i premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković i izaslanik predsjednika Srbije Nikola Selaković.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: