Dodik: U Sarajevo idem da odradim posao za Srpsku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: U Sarajevo idem da odradim posao za Srpsku

Izvor: RTRS | Datum:19.11.2018.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponosan, jer je do sada ispunio sve ciljeve na očuvanju Srpske.

"Ostajem u Srpskoj. Trenutno idem u Sarajevo da odradim važan posao za Republiku Srpsku", istakao je Dodik.

Naveo je da će njegov glas u Predsjedništvu biti jak, koliko i glas poslanika u NSRS.

"Poslije dva mandata na mjestu predsjednika Republike Srpske osjećam se ponosno, jer sam ispunio sve ciljeve na očuvanju Srpske. Hvala svima koji su glasali za mene, ali i onima koji nisu, jer su pokazali demokratiju Srpske, koja ima pravo da bira. Podrška koju sam dobio smatram obavezom, a ne nagradom, da predano radim svaki dan u interesu Republike Srpske. Meni će Srpska biti svetinja. Ako nešto drugo to bude, onda smo na pogrešnom putu! Riječ patriotizam biće važna u naredne četiri godine, i ona će me podsjećati svaki dan u naredne četiri godine", rekao je Dodik.

On je naglasio da je jedini put borba za interese Srpske.

"Ne mislim da moj rad u Sarajevu može biti lišen saradnje sa institucijama Republike Srpke. Niti jedna moja odluka neće biti bez saglasnosti institucija Srpske, i to je tako legitimno, i jedino ispravno. Zakletvu i treba da položim ovdje, tamo gdje sam izabran, u srcu Republike Srpske", istakao je Dodik.

Poručio je da ono što neće biti interes Republike Srpske, neće biti ni Bosne i Hercegovine.

"Nećemo dozvoliti da Srpska bude preglasana ili majorizovana. Neću dopustiti da druga dva člana u bilo kojem smislu zaustave Republiku Srpsku i očekujem da s istim senzibilitetom odnose prema meni, ali i Republici Sropskoj", zaključio je Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: