Isključeni članovi DNS-a! | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Isključeni članovi DNS-a!

Izvor: rtrs | Datum:20.11.2018.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas na konferenciji na novinare da su Nedeljko Čubrilović, Milan Dakić, Spomenko Stojanović, Damir Ćopić i Spomenka Stevanović isključeni iz ove stranke. Pavić je ovo izjavio nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.

Pavić je istakao da je Predsjedništvo DNS-a raspustilo Gradski odbor u Banjaluci i imenovalo povjerenstvo u tom gradu sa Stankom Stanićem na čelu.

"Cilj je očuvanje autohtonog DNS-a. Računamo da zbog ovakve odluke nećemo izgubiti glasove", izjavio je Pavić novinarima u Banjaluci nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.

On je rekao da nastavljaju razgovore sa koalicijom i sa isključenim članovima stranke jer uvijek postoji mogućnost da se nađe zajednički jezik.

Pavić je istakao da će koalicioni partner odlučiti o tome da li će DNS biti dio vlasti.

"Nismo donijeli odluku o opoziciji, nego će DNS unutar organa razmatrati situaciju", rekao je Pavić

Spomenka Stevanović napustila je sjednicu Predsjedništva DNS-a nezadovoljna ovom odlukom.

Stevanovićeva je naglasila da je to prvostepena odluka na koju imaju pravo žalbe.

"Sigurna sam da će biti poništena", izjavila je Stevanovićeva novinarima.

Ona smatra da su oni i dalje članovi Kluba poslanika DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da će, ako ne dođe do promjene ove odluke, biti primorani da formiraju poseban klub.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: