Savčić: Podrška budućoj Vladi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Savčić: Podrška budućoj Vladi

Izvor: SRNA | Datum:26.11.2018.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je danas u Banjaluci da će ova organizacija podržavati buduću Vladu Srpske i druge republičke institucije u vezi sa pitanjima od interesa za Srpsku.

Savčić je rekao novinarima da će BORS ocjenu saradnje sa Vladom davati na osnovu toga što ona čini na planu unapređenju položaja boračke populacije i rješavanju statusa BORS-a u okviru nevladinog sektora i organizacija proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

- Nadamo se da će saradnja biti iskrena i da će se već tokom naredne godine na dnevnom redu Narodne skupštine naći Zakon o udruženjima i fondacijama koji treba da reguliše ukupno stanje u nevladinom sektoru po pitanju statusa organizacija - rekao je Savčić nakon razgovora sa mandatarom Radovanom Viškovićem u okviru konsultacija o formiranju nove vlade Srpske.

Savčić je poručio da BORS neće dozvoliti da boračka populacija bude na margini kada je riječ o poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja stanovništva Srpske.

- Pozdravljam sve mjere Vlade na poboljšanju standarda građana, ali je nedopustivo da iz tih mjera bude izuzeta Boračka organizacija. To više ne možemo i nećemo tolerisati - rekao je Savčić.

On je izrazio zadovoljstvo današnjim razgovorom sa mandatarom za sastav nove Vlade Srpske i Viškovićevim razmišljanjima o budućoj saradnji sa BORS-om.

Kada je riječ o budžetu za narednu godinu, Savčić je naveo da će se o tome razgovarati kada budu formirani organi Narodne skupštine i Vlada, odnosno kada, između ostalog, budu poznata imena resornih ministara.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: