Oštre osude: Sud BiH ne poštuje srpske žrtve | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Oštre osude: Sud BiH ne poštuje srpske žrtve

Izvor: rtrs | Datum:30.11.2018.

Iz Srpske stižu oštre osude oslobađajuće presude komandantu takozvane Armije BiH Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću.


Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najoštrije je osudio oslobađajuću presudu Oriću, ističući da je to potpuni krah pravosudnog sistema BiH koji do temelja ruši proces pomirenja naroda i izgradnje demokratskog društva i vladavine prava.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da je Sud BiH danas pokazao nepoštovanje prema srpskim žrtvama, ali da ne iznenađuje takav postupak, s obzirom na selektivnu pravdu u BiH.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić smatra da Srpska treba da prestane da finansira institucije pravosuđa na nivou BiH.

Predsjednik Udruženja porodica nestalih lica Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić rekao je da pravda i pravo u BiH ne stanuju pod istim krovom.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić smatra da oslobađajuća presuda Oriću samo potvrđuje da u Sudu i Tužilaštvu BiH nema pravde, već da u ovim institucijam vlada politika, zbog čega treba da ih napuste srpski predstavnici.

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica rekao je da oslobođenje Orića predstavlja konačan dokaz da u BiH pravda za Srbe ne postoji.

Iz PDP-a je saopšteno da ova presuda ponovo dokazuje neprofesionalnost, politički rad i selektivni pristup pravdi u BiH.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: