Predstavnici Vlade, Privredne komore i poslodavaca održali konsultacije | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Predstavnici Vlade, Privredne komore i poslodavaca održali konsultacije

Izvor: RTRS | Datum:20.12.2018.

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić održala je danas konsultacije sa predstavnicima Privredne komore Republike Srpske i Unije udruženja poslodavaca u vezi sa Prijedlogom budžeta Republike Srpske za 2019. godinu i Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019 - 2021. godinu.

Predstavnici Vlade su upoznali predstavnike realnog sektora da je Vlada utvrdila Prijedlog Programa ekonomskih reformi, koji je usklađen sa Ekspozeom predsjednika Vlade i istakli da je ovaj dokument, u skladu sa smjernicama Evropske komisije, akcenat stavio na strukturalne reforme, a da će ostale reforme biti definisane akcionim planovima, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Srpske.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o ovim ključnim dokumentima i usaglasili se da predstavljaju dobru osnovu za nastavak fiskalne stabilnosti i za snažniji ekonomski razvoj Republike Srpske.

Sastanku su prisutvovali i ministar finansija Zora Vidović, sa saradnicima, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, te predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i Ministarstva trgovine i turizma.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: