Jedan od najvažnijih datuma novije srpske istorije - 9. januar | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Jedan od najvažnijih datuma novije srpske istorije - 9. januar

Izvor: RTRS | Datum:27.12.2018.

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović povodom 9. januara Dana Republike organizovala je tradicionalne prijeme za predstavnike institucija i nevladinog sektora. Republika Srpska 9. januar dočekuje sa stabilnom ekonomskom, finansijskom i socijalnom situacijom, istakla je predsjednica.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je 9. januar- jedan od najvažnijih datuma novije srpske istorije.

Uvijek je bilo i biće političkih izazova ali sve će se rješavati kroz institucije sistema, onako kako to i očekuju građani Srpske, poručila je predsjednica Željka Cvijanović. Ocijenila je da će 2019. godina biti uspješnija od prethodnih, jer je Srpska stabilizovan sistem, a zaduženost je svedena na prihvatljive mjere.

"Uspjeli smo obezbijediti najveći broj zaposlenih u prethodnom periodu, a svi drugi makroekonomski pokazatelji su dobri. Očekujem od nove Vlade da će nastaviti raditi svoj posao u kontinuitetu. Ovo što smo u prethodnom periodu uspjeli napraviti je polazna osnova zbog čega imam optimizma". rekla je Cvijanovićeva.

Premijer Radovan Višković istakao je da će Vlada nastaviti koracima prethodne i da će za dobrobit građana i očuvanja Srpske sarađivati s predsjednikom Republike, predsjedavajućim Predsjedništva BiH i budućim predsjedavajućim Savjeta ministara. 

"Više sam nego srećan što i pored svih pritisaka prema našim zvaničnicima ostajemo privrženi Srpskoj i to je naš jedini i osnovni cilj, sačuvati Srpsku i institucije Republike Srpske", dodao je Višković.

Predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik je ocijenio da je Republika pokazala sposobnost da politički egzistira u gotovo nemogućim uslovima, da zaustavi i odbaci intervencionizam međunarodnog faktora. Dodik je rekao da će kao srpski član Predsjedništva BiH organizovati prijem u Sarajevu povodom Dana Republike.

"Svima koji poštuju Dan Republike iz međunarodne zajednice i diplomatskog kora i budu na našim važnim manifestacijama, mi ćemo poštovati njihove važne datume". poručio je Dodik.

Iz Boračke organizacije poručuju da će jedan od osnovnih zadataka u novoj godini biti rješavanje pitanja 12 hiljada nezaposlenih demobilisanih boraca i statusa novosnovanih udruženja. 

"Borci moraju biti nosioci i danas borbe za istinu u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, jer svjedoci smo da je ta slika potpuno iskrivljena", naglasio je predsjednik Voračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić.

Prijem je upriličen za predstavnike boračkih kategorija, za delegacije Ministarstva odbrane BiH, Ustavnog suda Republike Srpske, pravosudnih organa Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske. 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: