Ko će na čelo SDS-a? | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Ko će na čelo SDS-a?

Izvor: atv | Datum:27.02.2019.

Mirko Šarović, za sada, ima najviše šanse da postane novi lider SDS-a, saznaje ATV od izvora iz vrha stranke. Iako se u posljednje vrijeme spekuliše o nekoliko imena, Šarović, navodno, ima najveću podršku.


Uskoro bi trebalo da bude održana vanredna skupština stranke za koju su pripreme u toku. Da se nešto ''kuva'' potvrđuje i Mićo Mićić, potpredsjednik SDS-a. I on se pominjao kao jedan od kandidata ali sada kaže da, ipak, nije zainteresovan. Makar zvanično. Kaže, za 15 dana mnoge stvari biće jasnije.

"Da stanemo iza jednog čovjeka koji će provesti izbore i to je jedini put i način kako ćemo izaći iz ove krize, da pomirimo sve ove ljudi koji su odlazili, dolazili, koji su ljuti, koji su nepravedno istjerani," rekao je Mićić.

Upravo je taj čovjek Mirko Šarović, kaže naš izvor. Do njegovog komentara danas nije bilo moguće doći. Osim Šarovića, najčešće pominjana imena, uz predsjednika stranke Vukotu Govedaricu, su Milovana Bjelice i Milana Miličevića. Stiže i jedno novo - Drage Bundala, potpredsjednika stranke i aktuelnog načelnika Kostajnice. Do potvrde ove informacije danas, međutim, nije bilo moguće doći, jer se Bundalo nije javljao na telefon. Naš izvor tvrdi da je riječ o sigurnoj odluci i da mnogi žele da vide predsjednika SDS-a koji dolazi iz Krajine, regije iz koje lider partije nikada nije izabran. Član SDS-a i bivši narodni poslanik te stranke iz Prijedora, Dušan Berić, kaže da nije važno odakle će biti novi predsjednik, već šta će da uradi. Neko iz stare garde, kako kaže Berić, trebalo bi da konsoliduje stranku.

"Svjedoci smo gdje su kod nas radili mlađi ljudi, pogotovo bez stranačkog staža, evo kao u Prijedoru, stranka se sruši 100 odsto za godinu-dvije dana. Da li između ostalog mislite i na aktuelnog lidera partije? Između ostalog, i aktuelni lider partije nije uradio ništa pozitivno za stranku," kaže Berić.

Neće biti lako, tvrdi Berić koji smatra da je SDS, u ovom trenutku, onemoćala stranka koja na svim nivoima ima problema. Ko god bude novi lider stranke treba da bude jednakopravan, saboran i državotvoran čovjek, moralan i od riječi, smatra bivši narodni poslanik. Mnogi u partiji smatraju da upravo aktuelni lider, Vukota Govedarica, nije bio od riječi jer nije, kao što je najavio, podnio ostavku zbog loših izbornih rezultata, zbog čega je sada izložen kritikama u vlastitoj stranci.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: