Potpisana četiri memoranduma i sporazuma o saradnji Srpske i Srbije (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Potpisana četiri memoranduma i sporazuma o saradnji Srpske i Srbije (FOTO)

Izvor: rtrs | Datum:28.02.2019.

Vlade Srbije i Republike Srpske potpisale su danas u Beogradu četiri memoranduma i sporazuma koja se tiču saradnje u oblasti tehnološkog razvoja i digitalizacije, stipendiranja mladih talenata, inspekcijskog nazdora i evropskih integracija.

Memorandum o razmjeni iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora između Ministarstava građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Republičke uprave za inspekcijske poslove Republike Srpske potpisale su resorni ministar u Vladi Srbije Zorana Mihajlović i vršilac dužnosti direktora Republičke Uprave za inspekcijske poslove Srpske Danijela Batar.

Ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević i ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti tehnološkog razvoja i digitalizacije.

Memorandum između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u oblasti stipendiranja mladih talenata potpisali su resorni ministri u Vladi Srbije Vanja Udovičić i u Vladi Republike Srpske Srđan Rajčević.

Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracije između Ministarstva za evropske interacije Srbije i Ministarstva za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske potisali su resorni ministri Srbije Jadranka Joksimović i Republike Srpske Zlatan Klokić.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: