Potvrđeni rezultati prijevremenih izbora za gradonačelnike i načelnike | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Potvrđeni rezultati prijevremenih izbora za gradonačelnike i načelnike

Izvor: srna | Datum:05.03.2019.

Centralna izborna komisija BiH danas je potvrdila rezultate prijevremnih izbora za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Ribnik, Drvar, Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Kakanj i Domaljevac-Šamac. Naknadnom odlukom Centralna izborna komisija BiH će potvrditi rezultate prijevremenih izbora za načelnika opštine Bužim, odnosno nakon pravosnažnosti odluke CIK-a o utvrđivanju rezultata.

Odluka o potvrđivanju rezultata i potvrđeni rezultati će biti dostupni javnosti na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba

Prijevremeni izbori za gradonačelnike i načelnike održani su u nedjelju, 17. februara.

Za gradonačelnika Trebinja izabran je Mirko Ćurić kandidat SNSD-a, koji je, prema utvrđenim rezultatima, osvojio 10.179 glasova.

Nezavisni kandidat Boris Jerinić novi je gradonačelnik Doboja sa 31.235 osvojenih glasova, a novi načelnik opštine Ribnik je Nebojša Karić iz SNSD-a sa 2.165 glasova.

Novi načelnik opštine Drvar je Dušica Runić iz SNSD-a sa 1.927 glasova. 
Nezavisni kandidat Milorad Gligić je novi načelnik Bosanskog Grahova sa 511 glasova. Za načelnika Bosanskog Petrovca izabran je nezavisni kandidat Dejan Prošić, koji je dobio 511 glasova.

Novi načelnik Kaknja Aldin Šljivo iz SDA sa 8.150 glasova. Jedini kandidat na izborima za načelnika opštine Domaljevac-Šamac Stjepan Piljić dobio je 950 glasova.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: