Evo kome će pripasti funkcije u javnim preduzećima | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Evo kome će pripasti funkcije u javnim preduzećima

Izvor: ATV | Datum:16.03.2019.

Koalicioni partneri priveli su kraju razgovore o učešću u vlasti u Republici Srpskoj. Situacija je sada skoro čista, a funkcije u javnim preduzećima još malo će biti podijeljene.

Kako saznaje ATV, biće dosta promjena u odnosu na 2014. 

DNS je najveći gubitnik poslije oktobarskih izbora jer su ostali bez direktorskog mjesta u “Autoputevima” Republike Srpske, koje preuzima DEMOS Nedeljka Čubrilovića, tačnije, poziciju će zadržati bivši DNS-ovac Dušan Topić koji se priključio DEMOS-u. 

Uprkos solidnom izbornom rezultatu, stranku Marka Pavića koštale su sankcije zbog toga što su neki članovi u predizbornoj kampanji radili za protivničke kandidate. DNS će, zato, zadržati “Željeznice”, na čijem čelu se godinama nalazi njihov kadar. 

DEMOS je poslije izbora odlično prošao, a, osim “Autoputeva”, imaće svog direktora u Republičkoj upravi za igre na sreću i u Zavodu za medicinu rada i sporta. 

Kako saznaje ATV, moguće je i da SNSD vrati neka javna preduzeća kojima je upravljao proteklih godina. Za sada, izvjesno je da će ostati u “Aerodromima” Republike Srpske, kao i u “Elektroprivredi”, dok se u banjalučkoj “Elektrokrajini” već smjestio NDP-ov Dragan Čavić.

“Ujedinjenoj Srpskoj” će SNSD prepustiti direktorsko mjesto u “Poštama”, a dobiće funkcije i u Institutu za javno zdravstvo i Geološkom institutu. Dio koalicije je i grupa Obrena Petrovića, ali se oni ne pominju u priči oko javnih preduzeća. Kako saznajemo, važno im je da ostanu u Doboju i da se bave gradskim projektima. 

Odahnuće i Socijalisti jer će, saznaje ATV, uprkos spekulacijama da bi mogli da izgube “Šume” Republike Srpske, ostati u tom javnom preduzeću. Ostaće i u republičkom Inspektoratu, kao i u Fondu za zaštitu životne sredine. Za najduže mjesec dana, dogovor će biti i ozvaničen.

Ono što je još zanimljivije je da nije isključeno ni da Socijalistička partija dobije jedno mjesto u Savjetu ministara BiH. 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: