Cvijanović: Fokus na jačanju privrede i povećanju broja zaposlenih | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Cvijanović: Fokus na jačanju privrede i povećanju broja zaposlenih

Izvor: rtrs | Datum:18.03.2019.

U Banjaluci je održan sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, rukovodstvom Vlade Srpske i predsjednicima parlamentarnih stranaka koje čine većinu u Narodnoj skupštini.

Sastanku u Palati Republike prisustvovali su premijer Srpske Radovan Višković, potpredsjednici Vlade Anton Kasipović i Srebrenka Golić, kao i predsjednici stranaka vladajuće većine u Narodnoj skupštini - DNS-a Marko Pavić, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, dok NDP predstavlja Vojislav Gligić.

Na sastanku je razgovarano o radu Vlade, aktuelnoj političko-ekonomskoj situaciji i formiranju vlasti na nivou BiH.

Cvijanovićeva je navela da je razgovarano o gradnji puteva, hidrocentrala i magistralnog gasovoda kroz Srpsku, a potom i sekundarnog gasovoda prema lokalnim zajednicama.

Predsjednica Srpske je rekla da su ovakvi sastanci bitni i da se nastavlja zajednički rad na važnim projektima.

- Važno je da se okupimo i zadovoljna sam zajedničkim radom. Idemo u susret 100 dana Vlade. Do sada su, u skladu sa ranijim dogovorom, povećane plate za prosvjetu od osam odsto, a za radnike Ministarstva unutrašnjih poslova za 10 odsto. Imali smo i usklađivanje penzija za nešto više od dva odsto što, uz ranije povećanje za 20 odsto, pokazuje opredijeljenost za poboljšanje standarda najstarije populacije - rekla je ona.

Cvijanovićeva je rekla da Republika Srpska ide krupnim koracima naprijed i da je fokus vlasti na jačanju privrede i povećanju broja zaposlenih.

- Stvaraćemo pretpostavke za bolju privredu. Zadovoljni smo rastom BDP-a od 3,5 odsto, a naše opredjeljenje ostaje rast na 4,5 ili pet odsto. Radićemo sa našim partnerima i na povećanju plata - rekla je ona.

Cvijanovićeva je istakla da je opredjeljenje koalicionih partnera institucionalna stabilnost, za koju je pretpostavka politička stabilnost.

Predsjednica Srpske je rekla da očekuju brzo formiranja Savjeta ministara.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: