Srbija će i dalje da ulaže u Republiku Srpsku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Srbija će i dalje da ulaže u Republiku Srpsku

Izvor: ATV | Foto: ATV | Datum:19.03.2019.

Izgradnja autoputa Sarajevo – Beograd počinje na ljeto. U radove prva ulazi Srbija, i to izgradnjom dionice Kuzmin – Sremska Rača, koja bi trebalo da počne oko Vidovdana, poručuje predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić.


Ugostio je Milorada Dodika u Predsjedništvu Srbije i obećao velika ulaganja u Republiku Srpsku, ali i u povratničke opštine u Federaciji BiH. Škole, bolnice, domovi za stare i ambulante, gradiće se uz pomoć Srbije u više desetina lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

"Opština Dubica – rekonstrukcija doma zdravlja, 150 hiljada evra, opština Novi Grad, rekonstrukcija doma za stare, neću više govoriti o iznosima. Gradiška – izgradnja dječijeg vrtića, novi ćemo vrtić izgraditi jer u Gradišci ima mnogo djece, opština Prnjavor, rekonstrukcija mokrih čvorova u osnovnoj školi, grad Banjaluka, izgradnja tronamjenskog objekta u MZ Petrićevac, dakle, ambulanta porodične medicine, dječiji vrtić i prostor za Savjet mjesne zajednice", istakao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Gradiće se i u Kneževu, Bijeljini, Trnovu, Šamcu, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, ali i u mnogim drugim opštinama i gradovima, kaže Vučić. Zahtjeve su poslali i Drvar i Grahovo, i oni će, tvrdi, biti ispunjeni. Težnja je, kaže Vučić, da se pomogne i nekim opštinama gdje nije većinsko srpsko stanovništvo, a Srbija želi da bude pristuna i da nešto konkrentno uradi u svim opštinama u Republici Srpskoj.

To će sigurno podržati građani Republike Srpske, kaže Milorad Dodik. Svaki vid podrške, poručuje, mnogo znači.

"U kontinuitetu rješavamo zaista ozbiljne probleme za obične ljude u Republici Srpskoj. I ja sam zahvalan gospodinu Vučiću što pokazuje i htjenje i želju da pomogne Republici Srpskoj i moram da kažem da je, u posljednjih nekoliko godina ovo najkonkretnija i najbolja saradnja Vlade, odnosno Republike Srpske i Srbije i to se ne ogleda samo u ovim projektima, nego i u razumijevanju, obostranoj podršci koju imamo", istakao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik poručuje da, ovih dana, iz Srbije, zbog protesta opozicije, u svijet nije otišla lijepa slika, i da Vučić ima njegovu podršku, kao i, kako kaže, većine građana Republike Srpske.

"Moram da kažem da su ljudi iz Republike Srpske reagovali tako što smatraju da stvar političkih razrješavanja treba da se desi tamo gdje se to obično dešava, u javnom prostoru, i u okviru tog izbornog dana. Koliko vidimo i razumijemo, nesmetano su prethodnih dana mogli da iskazuju svoju političku volju kroz šetnje koje niko nije ometao, a narvno, nasilje niko ne voli", naglasio je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Aleksandar Vučić zahvalio se građanima Republike Srpske što su uz Srbiju. Obećao je da će im se Srbija za to odužiti.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: