Sto dana rada Vlade Srpske: Cilj - realizacija planiranih projekata | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Sto dana rada Vlade Srpske: Cilj - realizacija planiranih projekata

Izvor: RTRS | Datum:28.03.2019.

Danas se navršava sto dana rada Vlade Republike Srpske. Od 18. decembra prošle godine, kada je formirana izvršna vlast, završeno je nekoliko značajnih poslova - povećane su penzije i plate zaposlenima u obrazovanju i kulturi, a slijedi i povećanje plata policijskim službenicima.

Započeto je i nekoliko kapitalnih projekata, kao i proces digitalizacije. U prvom danima rada, nova Vlada usvojila je Budžet i Program ekonomskih reformi.

Uslijedili su zakoni koji su omogućili povećanje plata prosvjeti, kulturi i MUP-u. Povećane su i penzije, redovnim usklađivanjem, za oko dva odsto, a ukupno za 22 odsto u posljednjih nešto više od pet godina.

Podrška socijalno osjetljivim kategorijama, nezaposlenim majkama, poboljšanje demografske slike, opredjeljenje je i ove Vlade. Među krupnim izazovima je i efikasnost javnih preduzeća i finansijska održivost zdravstvenog sektora. 


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: