Višković - Vučić: U ovoj godini Srpskoj 9,3 miliona evra | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Višković - Vučić: U ovoj godini Srpskoj 9,3 miliona evra

Izvor: RTRS | Datum:06.04.2019.

Srbija će u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć opštinama u Republici Srpskoj, saopšteno je nakon sastanka u Beogradu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.


Dogovoreno je i da se početkom maja održi veliki skup delegacije Srbije sa načelnicima i gradonačelnicima iz Republike Srpske.

Usaglašena je lista i finansijski okvir nedavno predstavljene ideje da Srbija finansira po jedan projekat u svakoj opštini Srpske. Investicija će biti za milion evra veća od ranije planirane, a sve detalje predstavnici lokalnih zajednica moći će i lično da razmotre sa Vučićem i delegacijom Srbije na sastanku u Bijeljini.

- Razgovaralo bi se o realizaciji ovih projekata, a otvorila bi se i pitanja dalje saradnje u realizaciji nekih budućih projekata za koje već sada pravimo planove - rekao je Višković.

Višković je predsjedniku i premijerki Srbije saopštio da je dosta urađeno u vezi sa rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa, eksproprijaciji i dobijanju ekološke dozvole za gradnju hidroelektrane Buk Bijela. Tema je bila i zajednička organizacija komemoracije u Donoj Gradini, 5. maja ali i druge operatvine stvari kaže Višković.

- Izložili smo našu ideju o vraćanju poreza i doprinosa za realni sektor za povećanje plata za šta su veliko interesovanje pokazali i Vučić i Brnabićeva. Oni smatraju da je to dobra mjera i da će razmisliti da sličnu ili istu takvu na neki način kreiraju i u Srbiji - naglasio je Višković.

Predsjednik Srbije u saopštenju je izrazio opredjeljenje da i dalje pomaže konkretne infrastrukturne, energetske i druge projekte u Srpskoj. Dodao je da jačanje saradnje sa Republikom Srpskom u isto vrijeme i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, u cilju boljeg povezivanja, mira i stabilnosti u regionu.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: