Višković: Tužba ukoliko ne bude postignut dogovor sa vladom FBiH | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Višković: Tužba ukoliko ne bude postignut dogovor sa vladom FBiH

Izvor: SRNA | Datum:08.05.2019.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će podnijeti tužbu protiv Federacije BiH ukoliko sa novim sazivom federalne Vlade ne bude postignut dogovor o primjeni novih koeficijenata za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza.

- Čim bude izabran novi saziv Vlade FBiH mi ćemo sjesti i pokušati da se dogovorimo o tom pitanju - rekao je Višković novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, tužba je napisana i spremna, a "dogovor je da se ne ide sa tužbom dok ne bude formiran novi saziv Vlade FBiH i da se tada pokuša sjesti i dogovoriti".

- Ukoliko se ne možemo dogovoriti, ja i po Ustavu i zakonu kao predsjednik Vlade Srpske moram da podnesem tužbu jer sam i pred građanima odgovoran da štitim budžet i prihode Republike Srpske - dodao je Višković.

On je rekao da donekle razumije zašto FBiH ne želi da to pitanje rješava jer na neki način uzima novac Republike Srpske koji joj ne pripada.

- Nažalost, moram da konstatujem da su zadnji put usaglašeni koeficijenti u maju 2017. godine, dakle prije dvije godine i sve to vrijeme bili su na štetu Republike Srpske - pojasnio je Višković.

On je ukazao da to nije tužba protiv Uprave za indirektno oporezivanje, kako se to u javnosti želi prikazati, niti je o tome ikada razmišljano jer nema nikakvu primjedbu na njihovo izračunavanje.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: