Dodik: Kamen temeljac za izgradnju mosta na Savi do kraja maja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Kamen temeljac za izgradnju mosta na Savi do kraja maja

Izvor: Srpskainfo | Datum:12.05.2019.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas bi kamen temeljac za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške trebalo da bude postavljen tokom ovog mjeseca.

Dodik je rekao novinarima u Banjaluci da je predviđeno da most bude izgrađen za 24 mjeseca, te izrazio nadu da bi ti poslovi mogli da budu završeni i za 16 mjeseci.

On je najavio i da će se sutra sastati sa austrijskim vicekancelarom Hajnc-Kristijanom Štraheom i da je taj razgovor dogovoren ranije.

– Na sastanku će biti mnogo važnih ljudi iz Austrije među kojima i ministar odbrane te države sa kojim ću razgovarati o njihovim iskustvima kao vojno neutralne zemlje, koja je članica EU – objasnio je Dodik.

On je dodao da će biti riječi i o privrednoj saradnji, kad da će i biti data podrška kandidatima Štraheove partije na izborima za Evropski parlament.

– Na toj listi se nalazi i Srbi i važno je da Srbin bude u Evropskom parlamentu jer smo vidjeli kako Bošnjak iz Švedske, koji uđe u taj parlament, zastupa interese Bošnjaka – rekao je Dodik.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: