Dragišić: Potreban registar starih lica bez primanja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dragišić: Potreban registar starih lica bez primanja

Izvor: SRNA | Datum:15.05.2019.

Poslanik Ujedinjenje Srpske Marinko Dragišić rekao je danas na sjednici Narodne skupštine da u Republici Srpskoj treba uspostaviti registar starih lica koja nemaju nikakva primanja da bi im se pomoglo, te da poseban akcenat na tom planu treba staviti na one na selu.
"Treba strateški unapređivati položaj starijih lica, s obzirom na to da su značajan dio društva", istakao je Dragišić tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Strategiji za unapređenje položaja starih u Republici Srpskoj od 2019. do 2028. godine.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović napomenuo je da je Srpska od proteklog rata do sada izgubila trećinu stanovništva i upozorio da će njena populacija postajati sve starija zbog migracija radno sposobnih i produktivnih ljudi.

On je rekao da treba promijeniti odnos prema ljudima u Srpskoj, navodeći da je veliki problem partijsko zapošljavanje.

"Nema opstanka Srpske bez dostojanstvenog života i posla za ljude. Džaba strategija, ako u Srpskoj 70 hiljada penzionera ima penziju nešto veću od 200 maraka, dok, sa druge strane, postoji mnogo pohlepnih ljudi koji se takmiče u bogatstvu. To je uzrok propasti ove države", naveo je Vukanović.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković ocijenio je da je strategija spisak lijepih želja i da treba popraviti status starih lica, čiji je položaj, kako je naveo, degradiran.

"Položaj penzionera je ekvivalentan opštem padu životnog standarda. Oni su marginalizovani, a posebno penzioneri sa minimalnim penzijama", naveo je Stanivuković.

On je naglasio da omjer u Srpskoj treba da bude tri radnika na jednog penzionera, da bi penzije bile veće, a usluge prema starijoj populaciji bolje.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: