Srpska navikla na nereagovanje stranaca i ponašanje SDA | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Srpska navikla na nereagovanje stranaca i ponašanje SDA

Izvor: SRNA | Datum:16.09.2019.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da se usvajanjem Programske deklaracije SDA dodatno urušava povjerenje u BiH i da je Srpska navikla da međunarodni predstavnici ne reaguju na ovakvo ponašanje SDA i bošnjačkog korpusa.

- Navikli smo na ovakvo ponašanje stranaca u BiH. Kada je SNSD donosio benigne rezolucije i deklaracije koje su imale upozoravajući karakter svi su reagovali - rekla je novinarima Cvijanovićeva, koja je i potpredsjednica SNSD-a.

Ona je istakla da je ista situacija i na samoproglašenom Kosovu gdje međunarodni faktor ne reaguje kada se uvode takse i radi protiv Srba.

- To je matrica koju vidimo i u BiH, što je licemjerno. Ako se neko bavi ovim prostorima i dao je sebi za pravo da bude involviran u sve procese, što je pogrešno, onda bi trebalo da ima balansiran pristup. Međutim, u BiH to nikada nije bilo i mnoge stvari bošnjačka politička scena dogovorila je sa određenim strancima, što je kontraproduktivno i sve nas vuče nazad - rekla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da je dovoljno napomenuti da nisu sprovedeni izborni rezultati i ispoštovana volja građana.

Prema njenom mišljenju, teško je graditi partnerstvo sa ljudima koji ignorišu realnost i potrebu drugih naroda.Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: