Dodik: Komšić u Njujorku iznio privatne stavove | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Dodik: Komšić u Njujorku iznio privatne stavove

Izvor: RTRS | Datum:25.09.2019.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić iznosi privatne stavove, te da za nastup u Njujorku, gdje zasjeda Generalna skupština Ujedinjenih nacija, nije dobio saglasnost druga dva člana.

Dodik kaže da je Komšić jedna prevara, jer je za hrvatskog člana Predsjedništva izabran glasovima Bošnjaka.

- Taj identitet prevare kod njih stalno postoji. Opet ću reći i stojim iza toga, da želim i u ovom trenutku da se formira vlast u BiH. To je logično nakon izbora. Ali, nikakva priča o članstvu i kretanju ka NATO, neće se desiti - poručio je Dodik.

Istakao je da Komšić pokušava da to predstavi kao neke svoje ciljeve.

- Pa kada BiH nije bila u krizi. Ona je u krizi od kada postoji. Pitam, ima li period da se bilježi u BiH kao period prosperiteta?! Jednostavno, ja da sam želio da napravim krizu, to sam mogao da uradim. Mogao sam da blokiram Predsjedništvo, ali nisam. Neko drugi je rekao da se ne može formirati Savjet ministara, nisam ja - navodi Dodik.

U tom smisli, kaže, ako bi neko želio da upotrijebi logiku, vidio bi da je, kako ističe, Komšić jedno političko nedonošče ubačeno na izborima.

- Komšić je smišljen kao podvala Hrvatima. On pokušava da se nametne. Da bi Predsjedništvo imalo snagu, mora da ima saglasnost sva tri člana. To što Komšić sada iznosi, to su privatni stavovi i nepoštovanje Predsjedništva - poručio je Dodik.Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: